Apatit ásvány

Apatit ásvány

Erősíti az idegeket és jót tesz a csontoknak az apatit ásvány

Sokan nem ismerik, de az apatit egy különleges gyógyító ásvány, mivel egyik legfőbb hatása az, hogy „elindítja” a dolgokat és segíti a spirituális, lelki és testi folyamatokat kifejlődni.

Különleges változatai pedig további nagyszerű hatásokkal segítik elő, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Ahogy sok más gyógyító ásvány, úgy az apatit sem egyféle színben található meg a föld mélyén. Bár leginkább a kék változata ismert – főleg a belőle készült ékszerek tekintetében -, létezik sárga, barna, zöld és bíborszín változata is.

A színváltozatok attól függnek, milyen más vegyületeket fogadott magába az anyagát képező kalcium-foszfát.

Apatit ásvány
Apatit ásvány

Három csakrához is kapcsolódik az apatit gyógyító ereje

Az apatit ásvány  egyik különlegessége, hogy a napfonat, a szív- és a torokcsakrához is képes kapcsolódni és kifejteni áldásos hatását. Ez az ásvány ugyanis fizikai síkon erősíti az immunrendszert. Jótékony hatása van a csontok, fogak és az ízületek állapotára is, mivel fokozza a kalcium felszívódását.

Felgyorsítja a csonttörés utáni felépülést és lassítja a csontritkulás kialakulását. Mindemellett segít a baktériumok okozta fertőzések leküzdésében és hozzájárul a sejtek gyorsabb regenerációjához is.

Az elhízás elleni harcban is a segítségünkre lehet, hiszen elnyomja az éhségérzetet, ezáltal kevesebb kalóriát fogyasztunk, ráadásul serkenti az anyagcserét is. A magas vérnyomást csökkenti és normalizálja a mirigyek, illetve szervek működését.

Az apatit egyik legkiemelkedőbb hatása az, hogy egyensúlyba hozza a fizikai, szellemi és a spirituális testet, valamint az érzelmeket, csökkenti az ingerlékenységet. Ennek egyik eredménye, hogy csillapítja a hiperaktivitást és serkenti a kreativitást.

A régiek szerint az apatit abban támogat, hogy motiváltabbá váljunk és eltökélten haladjunk a célunk felé, miközben segít nyitottá és barátságossá is válni, kommunikálni másokkal, elengedni a negatív gondolatokat magunk és mások iránt.

Az ásvány rezgésének jóvoltából a zavaros gondolatok és érzések kisimulnak, múlik a harag, a szomorúság, és a gyökércsakrára gyakorolt hatásának segítségével a csalódottság is enyhül.

A sárga apatit a napfonat csakrához kapcsolódva felszabadítja azt, és a testünkben megrekedt energiát is feloldja. Ezzel a depresszió, illetve a manapság oly gyakori krónikusfáradtság-szindróma tüneteit is enyhíti.

A kék apatit ezzel szemben a torokcsakra megnyitásával a nyilvános beszédben nyújt segítséget, de a szívet is védi.

Az apatitot sok helyen a megnyilatkozás kövének is nevezik, mivel segítségével mélyebb szintre juthatunk a meditációban és fejleszti a médiumi képességet is azoknál, akik rendelkeznek vele.

Ezen kívül a kommunikációban is segít, hogy kimondhassuk mindazt, amit korábban nem sikerült, vagy nem mertünk.

A kék apatithoz könnyű hozzájutni, de a sárga már sokkal ritkább változat. Legjobb, ha ékszer formájában folyamatosan viseljük, így fejti ki legerősebben a hatását.

Apatit ásvány
Apatit ásvány

Vissza az ásványokhoz