Aventurin ásvány

Aventurin ásvány

Nyugalmat és fiatalságot hoz a ragyogó aventurin ásvány

Az avatatlan szemek első pillantásra talán összekeverhetik a zöld jade kővel, de az aventurin hatása teljesen más. Egyrészt, ez az ásvány a nyugalmat árasztja magából a legnehezebb pillanatokban is. A mai, stresszes időkben érdemes magunknál tartani egy-egy darabot marokkő vagy ékszerbe foglalt formában. Másrészt pedig segít fiatalon tartani a testünket, úgyhogy már csak emiatt is igen hasznos a számunkra!

Aventurin ásvány
Aventurin ásvány

Így gondoskodik testünk-lelkünk fiatalításáról az aventurin

A zöld ásvány a szívcsakrához kapcsolódik, így elsősorban ennek a területnek a szerveit támogatja. Erősíti a szív és a tüdő energiaellátását, enyhíti az allergiát és a gyulladásos folyamatokat, de a bőr állapotát is javítja olyan elváltozások esetében, mint a kiütések, pikkelysömör és napégés. Mindemellett szilícium-dioxid tartalmának segítségével a főleg nőket sújtó cellulitisz ellen is felveszi a harcot a kötőszövetek salaktalanításának fokozásával. Segít a hőérzékenység javításában és az orvosi javallatok mellett kiegészítő terápia része lehet a stroke és az érelmeszesedés megelőzésében.

Aventurin ásvány
Aventurin ásvány

Ilyen hatással van a lelkünkre, elménkre az aventurin

A Mérleg és a Kos csillagjegyekhez kapcsolódó zöld ásvány energiája segít megvalósítani az álmokat, vágyakat, de abban is támogató a hatása, hogy mindezt könnyedén tehessük meg. Energiája támogató, javítja az önbizalomhiányt és növeli az optimizmust. Felveszi a harcot az energiavámpírokkal és feloldja a lelki blokkokat is. Segít felismerni a káros és hasznos érzéseket, gondolatokat. Enyhíti a negatív érzelmeket, gondolatokat és a stressz hatásait a szervezetünkben. Segít elérni azt a nyugalmi állapotot, amikor harmóniába kerülhetünk önmagunkkal és a környezetünkkel egyaránt.

Ápolni is kell az aventurin ásványt, hogy a legjobb eredménnyel használhassuk

Mint minden gyógyító ásványt, úgy az aventurint is rendszeresen meg kell tisztítani és fel kell tölteni, hogy sokáig élvezhessük jótékony hatását. Szerencsére ez nem jelent túl sok munkát, hiszen ez az ásvány képes a negatív energiát átalakítani pozitívvá. Az aventurin tisztításához elég egy 3 perces, folyóvízzel és tengeri, vagy durva konyhasóval való lemosás. Ahhoz, hogy feltöltődjön gyógyító energiával, két lehetőségünk is van, függően attól, miben szorulunk segítségre. Ha energiára van szükségünk a mindennapokban, a megtisztítást követően 4 órán át a napfényen kell hagyni az aventurint, hadd töltődjön fel. Abban az esetben azonban, ha lelki támogatást igénylünk, akkor a telihold fényében kell 6 órát eltöltenie az ásványnak, ahhoz, hogy visszanyerje teljes erejét.

Aventurin ásvány
Aventurin ásvány

Így kell az aventurin ásványt használni

Hogy a maximális eredményt érjük el az aventurinnal, a legjobb, ha hanyatt fekszünk és a mellkasunk közepére helyezzük az ásványt, vizualizálva a belőle kiáramló és testünkbe jutó zöld sugárzást. Az otthonunk megtisztításához pedig érdemes az általunk legtöbbet használt helyiségekben elhelyezni egy-egy darabot.