Citrin ásvány

Citrin ásvány

Csupa jót hoz az életbe a citrin, érdemes viselni!

A citrin ragyogó, mint a napsugár, nem meglepő, hogy az öröm, a pozitív hozzáállás és a lelkesedés, kiegyensúlyozottság köve. Az élet apró csodáira nyitja meg az ember szemét ez az energetizáló ásvány.

Manapság rengeteg ember küzd önbizalomhiánnyal, önértékelési problémákkal, depresszív hangulattal.

Sokan fordulnak a szelíd gyógymódokhoz, keresnek olyan megoldást, ami nem gyógyszereken vagy kezeléseken alapul. Számukra jelenthet nagy segítséget a citrin ásvány, mely minden jót meghoz az életbe, amire csak szükségünk lehet.

Citrin ásvány
Citrin ásvány csupa jót hoz az életbe.

Ezekre a területekre van hatással a citrin

Ahogy a bevezetőben is írtuk, a citrin csupa jót hoz az életünkbe. Ez az ásvány a tizenkét mesterkristály egyike, anyagát tekintve szilícium-dioxid kvarc, melyet a benne lévő vas színez sárgára a legvilágosabbtól egészen a sötét árnyalatokig.

Kundalini kvarc néven is találkozhatunk vele, mivel a napfonatcsakrához kapcsolódik, segíti egyensúlyba hozni, ezzel megszabadítva tulajdonosát a függőségektől, érzelmi gátaktól, miközben segíti a tiszta és pozitív gondolkodást, érzelmeket, valamint a bölcsesség és spiritualizmus, illetve az örömteli élet megélését.

Önbizalmat, bátorságot, őszinteséget, erőt, újkeletű lelkesedést és spontaneitást csepegtet az emberbe, aki ezáltal egyre boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá válik. Elűzi a negatív gondolatokat, a káros energiákat is távol tartja az auránkból.

Fokozza az intuitív képességet, az új dolgokra való nyitottságot, az optimizmust és segít meglátni az élet csodáit, amelyek körülvesznek minket.

Mindemellett a gazdagságot is bevonzza, igazi pénzmágnesnek tartják a citrin ásványt, hiszen segít a tervek megvalósításában.

Támogatja az emésztőrendszert és az anyagcserét.

Nem csoda, hogy citrin karkötő vagy más ékszer folyamatos viselése esetén ajánlott a vízfogyasztás emelése is, hiszen csak így tudja maximálisan kifejteni méregtelenítő hatását.

A cukorbetegség ellen is ajánlják, mivel befolyásolja az inzulintermelést. Az epe és a vesék, valamint a pajzsmirigy működését is javítja.

Így kell karban tartani a citrint

A napsárga ásvány a Bak, a Bika, az Ikrek, az Oroszlán, a Skorpió és a Szűz csillagjegyekhez kapcsolódik. Tisztítása egyszerű, csak folyó víz alá kell tartani, miközben arra kell koncentrálni, hogy a víz kimossa a negatív energialerakódásokat a citrinből. Ezt követően meg kell szárítani a napfényen.

Vigyázat, hamisítják!

Ahhoz, hogy igazi citrinhez jussunk, nagyon oda kell figyelni. Mivel ez az ásvány viszonylag ritka, annak érdekében, hogy kielégítsék a keresletet, gyakran hamisítványokat, kezelt füstkvarcot vagy épp hevített ametisztet kiáltanak ki citrinnek és ezt adják el a kereskedőknek, majd ők gyanútlanul tovább, a vásárolóknak.

Citrin ásvány
Citrin ásvány

A legtöbb citrint Brazíliában bányásszák, de akad Kongóból származó is a piacon. Az ára a legárulkodóbb, ha túl keveset kérnek érte, szinte teljesen biztosak lehetünk abban, hogy valami turpissággal állunk szemben és nem eredeti ásvánnyal van dolgunk!