Egészséges test, önbizalom és szexualitás a gránát ásvány ajándéka

Granát ásvány

 

Egészséges test, önbizalom és szexualitás a gránát ásvány ajándéka

A gránát mindig is titokzatos ásvány volt az emberek számára. Csiszolva mutatja meg igazán egyedi szépségét ez a meglehetősen drága gyógyító kő, melyhez oly sok jó tulajdonságot párosítanak.

Az alumínium szigetszilikátból álló gránát a középkortól kezdve népszerű. Mivel igen kemény ásvány, a lovagok a kardjukba is foglaltattak egy-egy darabot, ezzel kifejezve hűségüket és kitartásukat az általuk támogatott ügy kapcsán.

Leggyakrabban mélybordó színben találkozhatunk, ez a gyógyító ásvány számos más színben is megjelenhet, ezeknek pedig saját nevük van. Az almandin, a hesszonit és a rodolit és a pirop a piros és bíbor árnyalatban pompáznak, a melanit fekete, a tsavorit zöldes, míg az andradit smaragd színű.

Létezik áttetsző változat is, ez a grosszulárit nevet kapta. A mandarin gránátnak is nevezett narancssárga változat a spesszartin névre hallgat.

Míg a gyökércsakrához kapcsolódó mélybordó színű gránát általánosan a nemi szervekre, az immunrendszerre, a tüdő-máj-szív hármasára van nagy hatással és önbizalmat ad, valamint oldja a szorongást és szabályozza a szexualitást, addig a többi gránátfajtának más és más erőt is tulajdonítanak.

Granát ásvány
Granát ásvány

Ezt tudják az egyes gránátfélék

A kristályok szakavatott értői szerint a különböző összetevők befolyásolják a színváltozatok erejét. Az almandin erőteljes regerenáló hatással rendelkezik és fokozza a kitartást, önszeretetet és az igazság felismerésének képességét.

Támogatja a máj és a hasnyálmirigy működését. A grosszulár a vitaminfelszívódást javítja, fokozza a termékenységet és a vese működését, valamint erősíti a bőrt. Segít ellazulni, javítja az együttműködési készséget és gondoskodik az ízületek egészséges működéséről is.

A hesszonit növeli az önbecsülést, a kalandvágyat és csökkenti a kisebbrendűségi érzést, valamint a bűntudatot is. Emellett normalizálja a hormonháztartást, enyhíti a férfi szexuális zavarok tüneteit, javítja a szaglást, valamint semlegesíti a fizikai betegségek kialakulásához hozzájáruló negatív energiákat.

A melanit őszintévé és ellenállóvá tesz, hozzájárul ahhoz, hogy kimondjuk az igazságot azáltal, hogy feloldja a szív- és torokcsakra ezt gátló blokkjait. Támogatja a szervezet öngyógyító és regenerációs képességét, és a csontok kalciumszintjét is magasan tartja. Segít az ízületek mozgékonyságának megőrzésében és a reumás tünetek enyhítésében.

A spesszartin rezgése igen magas, támogatja az elemző gondolkodást és problémamegoldást, valamint hatására segítőkészebbé és nyugodtabbá válik az ember. Segítségével megszűnnek a rémálmok és a szexuális problémák, fokozódik az akaraterő és az önérvényesítő készség is.

A tsavorit mentes minden negatívumtól, ellenben jó hatással van a sejtmembránok és a bőr állapotára. Fejleszti a kreativitást és az önkifejezést.

A gránátot ilyen egyszerűen használhatjuk

A gránát ásványból egyaránt készítenek ékszereket, marokköveket. Míg az utóbbiak meditáció közben, kristályrácsként is alkalmazhatóak, az érintett testrészre helyezve, addig ékszerként, egész nap a bőrünkhöz érve fejti ki áldásos hatását.

Vissza a főoldalra