Füstkvarc a gyógyító ásványok egyik legjobbika

Füstkvarc

Egyszerűnek tűnik, de a gyógyító ásványok egyik legjobbika a füstkvarc

Bolygónkon igen gyakori a füstkvarc, szinte minden kontinensen megtalálható. De mégis, ez a kő a gyógyító ásványok között igazán csodás erővel bír. Megvédi viselőjét a negatív energiáktól, oldja a stresszt és csillapítja a fizikai fájdalmat is.

A füstkvarc nem más, mint a szilícium-oxid – köznapi nevén kvarc – nagykristályos, sötét színű változata melyet füstös színvilág jellemez. A füstkvarc egyes változatai a természetes radioaktív besugárzás, illetve az ásvány alumíniummal való szennyeződésének hatására alakulnak ki a áttetsző halványbarna, sárgás vagy épp az átláthatatlan fekete színig, melyet morion néven is ismerhetünk.Sok helyen megtalálható, sok mindenre jó a füstkvarc

A füstkvarc a világ számos pontján megtalálható, köztük Brazíliában, az Egyesült Államokban, Svájcban és Madagaszkáron. Az iparban a füstkvarcot homokfúvó közegként és csiszolóanyagként használják vágásnál és polírozásnál, de az elektromágneses sugárzás blokkolása miatt elektronikus berendezésekben is használható.

Mivel viszonylag gyakori és ezáltal olcsónak mondható ásvány, népszerű választás ékszerkészítéshez, például medálokhoz, fülbevalókhoz és gyűrűkhöz, de szobrokat és más dísztárgyakat is készítenek belőle. Gyakran használják más kövekkel, például ametiszttel, citrinnel és tiszta kvarccal kombinálva, hogy vizuálisan feltűnő kontrasztot hozzon létre a színek és a textúrák között.Létünk minden síkján hatással van ránk a füstkvarc

A füstkvarcnak számos metafizikai tulajdonságot tulajdonítanak, védő és átalakító ásványnak tartják. Segít leküzdeni a negatív érzéseket és gondolatokat, egyensúlyban tartja az érzelmeket, emellett javítja a kreativitást és a kommunikációt is.

Támogatja a józan gondolkodást. Geopatikus stresszt oldó hatását kiemelkedőnek tartják, hiszen ez az ásvány pozitív energiával tölti fel a teret. Földelő ásvány, mely elnyeli a negatív energiahullámokat, így az elektromágneses szmogot is, ezáltal – ha a párnánk alá tesszük éjszakánként – segíthet bizonyos alvászavarok esetében is.

Egészségügyi szempontból is kiemelkedő a füstkvarc hatása. Erősíti az idegrendszert, támogatja a bevitt ásványi anyagok felszívódását, miközben görcsoldó hatása kiterjed a hátra, az emésztőrendszerre és a lábakra is. Enyhíti a fejfájást és ellazítja a nyak és a hát felső részének izmait.Így fejti ki legjobban hatását a füstkvarc

Annak érdekében, hogy a füstkvarc maximális hatásfokon működjön és hasson szervezetünkre – oly sok gyógyító ásványhoz hasonlóan -, lehetőleg mindig a közelünkben kell lennie.

Erre az egyik legpraktikusabb mód az, ha ékszerként viseljük, például medál, karkötő, fülbevaló, vagy gyűrűbe foglalt formában. Érdekesség, hogy a füstkvarcot leggyakrabban briliáns formára szokták csiszolni a szakemberek, hogy kihozzák e különleges ásvány rejtett ragyogását.

Természetesen marokkőként is jó hatást érhetünk el vele, ha meditáció idején a kezünkben tartjuk vagy kristályrácsot képezünk vele, esetleg a kezelendő testrészre helyezzük. Ha pedig dísztárgyként a közelünkben tartjuk, remekül semlegesíti az elektromágneses szmog káros hatásait is, azon kívül, hogy csodás látványt nyújt.Vissza a főoldalra 
Ásványok A-Z
Ásványok horoszkóp szerint