Gabbro, a bölcs lélek köve

Gabbro

 

Gabbro, a bölcs lélek köve

A mélyből, a magmás kőzetből kerül a föld felszínére a gabbro. Mégis, ez a gyógyító ásvány kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően támogatja testünk, lelkünk és szellemünk.

A gabbro egyfajta vulkanikus kőzet, amely a magma lassú hűtéséből és megszilárdulásából származik. Jellemzője a durva szemcsés textúra, amelyet a hosszú időn át tartó kihűlési folyamat okoz.Jellemzően plagiokláz-földpátot, piroxént és esetenként olivint is tartalmaz, ezért a gabbro jellemzően fekete vagy sötét színű, ami megnehezíti a megkülönböztetést más sötét színű vulkanikus kőzetektől, például a bazalttól.

A gabbro elsősorban az óceáni kéregben található, és épületek díszítésére, útépítésben és egyéb célokra bányásszák. Emellett ékszerekben is felhasználják, illetve dísztárgyakat is készítenek belőle.

Ugyan viszonylag újonnan felfedezett ásványnak számít, amit főként Alaszka és Madagaszkár területén találtak. Mivel azonban hazánk hegyeinek egy része is vulkanikus eredetű, itthon is büszkélkedhetünk gabbro lelőhellyel, mégpedig a Bükkben, Szarvaskő mellett.A gabbro és az univerzum kapcsolata

Sokan úgy gondolják, hogyha belefeledkeznek egy gabbro szemlélésébe, magával az univerzummal kerülnek kapcsolatba. Ez abból a szempontból igaz is, hogy ez az ásvány a holdkőzetek között is megtalálható. Emellett ez a gyógyító kő igencsak erőteljes rezgéssel rendelkezik, és a Plútóhoz kapcsolódik.

A ragyogó, szürke foltokkal tarkított fekete ásványt ezoterikus körökben misztikus merlinitnek is nevezik, bár a valódi merlinittől nagyon sokban különbözik. Mások a „bölcs lélek” kövének hívják, melynek segítségével feltölthetők a spirituális energiák, tágítható a látőkör és fejlődik a belső tudás is, mely az önismerethez vezető legtisztább út.

A grabbo segít az ösztönök tudatosabb megélésében és az álmok megértésében. Nem ritkán olyan problémákat is a felszínre hoz, melyeket a tudatalattink mélyére száműztünk, illetve segít felismerni az egyéni szükségleteinket, ezáltal belső transzformációt okozhat. Segít újraírni a berögzült, rossz mintákat, kitolni a határainkat, ezáltal egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb élethez juttat. Hozzájárul a szellemi megújuláshoz és ahhoz, hogy képessé váljunk gondosan és alaposan megtervezni a jövőhöz szükséges lépéseket.A fizikai gyógyulást is segíti a gabbro

A lelki sík mellett a fizikai világban is nagy segítségünkre lehet ez a gyógyító ásvány, hiszen felgyorsítja a test regenerációját és beindítja az öngyógyító folyamatokat is, ezzel ellensúlyozva például a stressz negatív hatásait.

Így használható a gabbro ásványt

Ahhoz, hogy a legjobb hatást érjük el, érdemes a gabbrót ékszerbe foglalva folyamatosan viselni vagy marokkőként használni meditáció közben. Ha így teszünk, érezhetjük, hogy a világmindenség erejével gazdagodunk, és minden lehetőséget megkapunk ahhoz, hogy elérjük azokat a céljainkat, melyekről korábban azt gondoltuk, képtelenek vagyunk elérni.

Ezzel lebonthatjuk saját határainkat és kihozhatjuk a maximumot az életünkből anélkül, hogy indokolatlanul felmerülő rossz gondolatok és hiedelmek hátráltatnának minket.Vissza a főoldalra 
Ásványok A-Z
Ásványok horoszkóp szerint