A bronzit feloldja az átkot és harmóniát hoz

Bronzit

Feloldja az átkot és harmóniát hoz a bronzit ásvány

Sok gyógyító ásvánnyal szemben a bronzit nem használatos annyira régóta. Sőt, az igazság az, hogy csak a XVIII. században ismerték meg igazán az emberek, ekkor is kapta a nevét. Ez azonban semmit sem von le gyógyító hatásából és abból, ahogy az emberi lelket és szellemet támogatja.

A bronzit igazán különleges megjelenésű ásvány, amely vulkáni eredetű anyagokból áll. Magnézium- és vasszilikát alkotja, ennek köszönhetően a barna különféle árnyalataiban pompázik. Lehet arany-, bronz-, valamint rézszínű, de akár sötétbarna is sötétebb-világosabb foltokkal, csíkokkal tarkítva.

Nagyon ritkán zöldes árnyalatban is találkozhatunk vele. Függetlenül attól, hogy csak a XVIII. században vált közismertebbé, hatása az emberi szervezetre és pszichére igen erős. Fő fellelési helyei Indiában, Norvégiában, az Amerikai Egyesült Államokban, Brazíliában és Ausztriában találhatók.

Bronzit ásvány
Bronzit ásvány

Energetizál, erőt ad és gyógyít a bronzit

Sokféle hatása van ennek a gyógyító ásványnak. Eredete miatt remekül földel, ezáltal segíti a nyugalmi állapot elérését.

Enyhíti a stressz tüneteit, csillapítja a negatív érzelmeket, oldja a rossz energiákat.

Emellett támogatást nyújt a félelmekkel szemben, így elősegíti a célok elérését és a problémákra való megoldások megtalálását. Távol tartja az ártalmas gondolatokat is.

Erősíti az önbizalmat és az önelfogadást, ami mindennek az alapja. Segíti a múlt elengedését is és motiváló erővel bír.

Segítségével javíthatjuk érdekérvényesítő képességünket és akaratunkat. Ez nem meglepő, hiszen a bronzit férfias energiával rendelkezik, ezáltal támogatja az önállóságot és az erőt. Ezek után, ha azt mondjuk, hogy ez a gyógyító ásvány az Oroszlán csillagjegy egyik köve, már senki sem csodálkozik.

Egészségügyi szempontból is igen hatékony, mivel segíti a vas felszívódását, ami – különösen hölgyek esetében – nagyon fontos.

Az idegekre gyakorolt erősítő hatásának köszönhetően oldja a görcsöket és emellett a fájdalmat is csillapítja.

Magnéziumtartalmának köszönhetően az izomgörcsök és más, magnéziumhiányos állapot hatásos ellenszere, fáradtság esetén energiával tölt fel és támogatja a pihenést is. Bőrproblémák esetén is bízhatunk e gyógyító ásvány hatásában.

A bronzit a szakrális csakrához kapcsolódik. Meditáció során érdemes erre a területre összpontosítani, hogy ezáltal az onnan eredő félelmeket oldja az ásvány.

Bronzit ásvány
Bronzit ásvány

Átkok ellen is hatásos!

A hozzáértők szerint a bronzit fekete turmalinnal együtt használva, megtörheti az átkok erejét is, de önmagában is véd a külső forrásból érkező negatív energiákkal szemben.

Így kell tisztítani a bronzitot

Mivel ez a gyógyító ásvány leginkább ékszerekben található meg – de természetesen marokkőként is használható – gyorsan bepiszkolódik az emberi bőr zsírrétegétől.

Annak érdekében, hogy maximális hatást fejthessen ki, rendszeresen meg kell tisztítani langyos vízzel. Régebben az esővizet ajánlották erre, de mivel mostanában, a környezetszennyezés miatt ez a fajta víz nem teljesen tiszta, inkább ne próbálkozzunk vele.

Ásványok cikkek: