Afrikai türkiz ásvány

Afrikai türkiz ásvány

Vonzza a pénzt és felvidít afrikai türkiz ásvány

Az afrikai türkiz ásvány minden, csak nem türkiz, de ez semmit sem von le jótékony hatásából. Ezt a különleges ásványt ugyanis igazi pénzmágnesnek tartják a forró kontinensen.

A barnás-zöldes mintázatú afrikai türkiz nagyon hasonlít az igazi türkizre, azonban ez egyfajta jáspis, vagyis üledékes kőzet. Sokféle formában fellelhető, ha nem csiszolt változatban akarjuk beszerezni. Sajnos nem ritka, hogy a laikus vásárlóknak az afrikai türkizt akarják eladni valódi türkizként, de jó tudni, hogy ez egy sokkal olcsóbb és gyakoribb ásvány a másiknál. Ettől függetlenül ez az ásvány igen nagy hatású a számunkra, bár egészen más területen szolgálja hasznunk, mint a türkiz.

Afrikai türkiz ásvány
Afrikai türkiz ásvány

Így hat ránk az afrikai türkiz

Ez a sérülékeny felületű ásvány segít abban, hogy egyensúlyba kerülhessünk önmagunkkal. Hozzájárul ahhoz, hogy a múlt, a jelen és a jövő kiegyensúlyozott mértékben legyen jelen az életünkben. Segíti enyhíteni a stressz tüneteit, a hangulatingadozásokat és támogatja a jó döntések meghozásában tulajdonosát. A régi történetek szerint a mentális állapot betegségeinek kialakulását is megakadályozza, lelassítja. Kedélyjavító hatású, mérsékli a depressziós tüneteket, javítja a koncentrációs képességet és megnyugtatja az ideges embereket. Sokak szerint képes a harmadik szem megnyitására is, amelynek segítségével új ötleteink támadhatnak céljaink eléréséhez.

Hozzájárul az energiatartalékok aktiválásához és a kimerültség leküzdéséhez is. Sőt, a zsírégetésre is jó hatással van, így a fogyókúrák esetében hatékony segítség lehet, ahogy az ödémák kezelésében is. Javítja a szem, a belső elválasztású mirigyek, illetve a máj működését és a vérkeringést, csökkenti a meszesedést, jó hatással van az ízületek, izmok, ínszalagok egészségére. Enyhíti a gyomorpanaszokat és a görcsöket is.

Afrikai türkiz ásvány
Afrikai türkiz ásvány

Az evolúció vagy a sors köve az afrikai türkiz?

Az afrikai türkiz a csakrák működését is összehangolja. Amennyiben a szívcsakrához kapcsolódik, segít abban, hogy nyitott szívvel, lelki harmóniában éljünk, anélkül, hogy a folyamatos változások félelemmel töltetnének el minket. Mindemellett megfontoltságra is tanít, megakadályozva azt, hogy meggondolatlanul cselekedjünk és elnyeli a negatív energiákat. Segítségével felismerhetjük azokat a dolgokat, melyek boldoggá tesznek minket, ahogy azokat is, amelyek miatt boldogtalanok lehetünk.

A torokcsakrára helyezve segít a torok- és légúti megbetegedések legyőzésében, de akár a dadogást és más beszédproblémákat is hatékonyan kezeli. Segít abban, hogy mélyebben legyünk képesek meditálni.

Afrikai türkiz ásvány
Afrikai türkiz ásvány

Pénzt is hoz a házhoz az afrikai türkiz ásvány

Afrikában sok helyi törzs régóta úgy tartja, hogy ez az ásvány valódi pénzmágnes és emiatt nagy becsben tartják. Az ókori rómaiak is arra használták az afrikai türkizt, hogy bőséget vigyen a házaikban. Emellett még egy dolog miatt szeretik az afrikai emberek, ha a zsebükben van egy darab ásvány, mégpedig azért, mert a leírások és elbeszélések szerint védelmet nyújt a fekete mágia ellen.

Vissza az ásványokhoz