Amazonit ásvány hatása: Kezedbe adja a sorsod

Amazonit ásvány

 

Kezedbe adja a sorsod: az amazonit hatása

A gyógyító kövek már a megjelenésükkel is szemet gyönyörködtetőek, de hatásuk még értékesebbé teszi őket, ahogy az amazonit ásványt is. Ez a különleges és sokáig titokzatosnak tartott kő a férfi és női lélekre egyaránt hat, a test gyógyítása mellett.

Az amazonit – amit zöld földpátnak is neveznek – pompás, kékeszöld színét az ásványt kívül és belül behálózó erek magával ragadó látványt nyújtanak. Még Tutankhamon halotti maszkját is díszítették vele, az ókorban pedig a termékenység, a szerencse és az újjászületés kövének tartották. Sokáig úgy hitték, hogy az összetevői között található réz miatt néz így ki, de alapos kutatás után kiderült, hogy a víz és az ólom tehető felelőssé ezért a különleges megjelenésért. Ráadásul, amilyen szép, olyan hatékony is az amazonit ásvány. Lássuk, miért!

A torok- és a szívcsakrára is nagy hatást gyakorol

Az amazonit segít abban, hogy kimondjuk azokat a dolgokat és igazságokat, amelyek magunkban tartva megbetegítenének. Az ásvány hatására képessé válunk az problémákat több oldalról vizsgálni és együttérzően kommunikálni, kifejezni az érzéseinket. A kapcsolatokat is javítja, ezért sokan úgy tartják, hogy a hosszú és boldog házasságot is elősegíti, ha magunknál tartjuk az amazonitot. Oldja a stresszt, enyhíti a szorongást és a legnehezebb időszakokban is támogatja a lelket.

A lélek mellett a testet is gyógyítja az amazonit ásvány

Nemcsak lelki síkon támogatja a torkot az amazonit, de fizikailag is, ahogy a tüdő egészségét is javítja. Hozzájárul a kálcium maximális felszívódásához, ezzel hozzájárulhat a csontritkulás kialakulásának elkerüléséhez és erősíti a fogakat is. A máj- és szívproblémákat is enyhíti. Rendkívül jól szűri az elektroszmogot, ez a hatása pedig hozzájárul a nyugodt és pihentető alváshoz. Gyulladáscsökkentő hatással is bír, főleg az ízületek állapotán javít, legyen szó reumatikus megbetegedésről, bármilyen eredetű gyulladásról vagy éppen a mindennapok során bármikor előforduló megerőltetésről. Javítja az anyagcserét is.

Amazonit ásvány hatása
Amazonit ásvány hatása

A nők egyik legfontosabb köve az amazonit

Bár mindkét nem számára képes segítséget nyújtani, a kékeszöld, a teremtő vizet idéző amazonitot leginkább a nők kövének tartják, és nem véletlenül. Úgy tartják ugyanis, hogy energiájával felkészíti a női testet és lelket az anyaságra, majd a várandósság végén elősegíti a békés, nyugodt szülést és születést egyaránt.

Siker és jólét is jár vele

Mindenki ismeri a mondást, miszerint mindenki a saját sorsának kovácsa. Az amazonit pedig épp ebben segíti használóját. Ha valaki rendszeresen magánál hord egy amazonit marokkövet, vagy ilyen ékszert visel, jólétet, bőséget és sikert vonz az életébe. Képessé tesz arra, hogy megvalósítsuk az álmainkat, és arra, hogy felismerjük az élet apró örömeit is.

Amazonit ásvány hatása
Amazonit ásvány hatása

Ásványok cikkek: