Ametrin ásvány

Ametrin ásvány

Ametrin ásvány: Különös kettősség lakozik az ametrinben

Az ametrin egy igazi „szerelemgyerek” a gyógyító ásványok között, mivel két másik ásvány, a citrin és az ametiszt ötvözetéből áll. Kialakulásának különleges módját tükrözi kettős hatása is, amelyet az emberi testre, lélekre és pszichére gyakorol.

Sokáig azt hitték az ametrinről, hogy mesterségesen állították elő, mivel igen különleges a kinézete. Később azonban a szakértők igazolták, hogy ebben a Bolíviában, Brazíliában és Indiában is bányászható ritka kvarcban egyaránt megtalálható a citrin kialakulásáért felelős vas, illetve az ametisztben található magnézium is.

Ezek rövid átmenettel keverednek a kristályon belül, így mindkét ásvány színei megtalálhatók benne. De nemcsak a sárgát és a lilát lelhetjük fel az ametrinben, hanem a citrin és az ametiszt energiáját és hatásait is. Épp emiatt igen komoly hatást fejt ki viselőjére, használójára ez a sárgás-lila kivételes ásvány, de csak akkor, ha lehető legtisztább követ választjuk ki magunknak.

Ametrin ásvány
Ametrin ásvány

A férfi és női oldalra egyaránt hat

Az ametrin az egyensúly köve, hiszen magában foglalja a citrin maszkulin és az ametiszt feminin rezgéseit, ezzel egyensúlyban hozva mindenkiben a két részt.

A napfonatcsakrához kapcsolódik, mai a kiegyensúlyzottságért felelős energiaközpont az emberi testben. Védelmezi és tisztítja az aurát, így nagy segítséget nyújt abban, hogy a problémás emberi kapcsolatok normalizálódjanak.

Erősíti az önelfogadás képességét, ezáltal növeli az önbizalmat. Maszkulin hatásával tettvágyra és tettrekészségre sarkall, miközben ezeket a tulajdonságokat kiegyensúlyozottsággal és higgadtsággal párosítja, ezzel is segítve céljaink elérését. Mindeközben derűt, optimizmust és életörömöt sugároz magából, ami mindenkinek jól jön. Fejleszti a kreativitást is.

Ametrin ásvány
Ametrin ásvány

Regerenálja a testet

Regeneráló hatása kiterjed minden sejtre, az egyes szervekre és izmokra, de az idegrendszerre és az immunrendszerre is harmonizáló erővel bír.

Segít felderíteni az egyes, hosszan tartó betegségek kialakulásának okát, vértisztító tulajdonsággal is rendelkezik és javítja az emésztőszervek – különösképp a bélrendszer működését is.

Segít a tónusos test kialakításában és összehangolja az anyagcserét a vegetatív idegrendszerrel. Támogatja a belső elválasztású mirigyek működését, különösen ajánlott a használata diabétesz, epe- és gyomorproblémák megléte esetén.

A bevételeket is megszaporítja

Az Ikrek és a Mérleg csillagjegyek köve, az ametrin nemcsak a fizikai és szellemi, lelki egészségünket támogatja, de hozzájárulhat az anyagi jólét kialakításához és fenntartásához is.

Magához vonzza ugyanis a pénzt és a szerencsét, ahogy a sikert is, de ezt egészen különleges módon teszi, magával hozza a bőkezűség nemes tulajdonságát is, így tulajdonképpen saját sikerünkből mások is részesülnek.

Így fejti ki legjobban a hatását az ametrin

Köztudott, hogy minél tovább van egy gyógyító ásvány a közvetlen közelünkben, annál hatékonyabban tudja kifejteni áldásos hatásait. Igaz ez az ametrinre is, amit legjobb ékszerként vagy marokkő formájában minden nap magunknál tartanunk.

Ametrin ásvány
Ametrin ásvány

 

 

Ásványok cikkek: