Alabástrom ásvány jellemzői, hatása, felhasználása

Alabástrom ásvány

Az alabástrom ásvány egy különleges és szép ásvány, amelynek sokféle jelentősége és használata van. Egyes emberek spirituális és egészségügyi hatásokat tulajdonítanak neki, míg mások csupán dekoratív célokból használják.

Az alabástrom különféle fajtái eltérő tulajdonságokat mutatnak, amelyek a használatukban és az értékelésükben is megjelenhetnek. A cikk bemutatja az alabástrom ásványt, előfordulását, tulajdonságait, használatát és történetét.

A cikk végén ismertetjük az alabástrom használatának javasolt okait, valamint azokat a tényezőket, amelyeknek figyelembe kell venni az alabástrom használatának meghatározásakor.Alabástrom ásvány leírása, jellemzői

Az alabástrom egy szép megjelenésű, fehér vagy rózsaszínű, átlátszó vagy opálos kvarcásvány, amelyet gyakran használnak ékszerként és dísztárgyakként.

Az alabástrom jellemzői közé tartozik a magas fényessége, a keménysége (6-7 Mohs skálán) és a törésmutatója, amely segít megkülönböztetni az egyéb hasonló színű ásványoktól. Az alabástromnak számos jótékony hatása van a testre és a lélekre nézve, például nyugtató hatása van és segít csökkenteni a stresszt és a szorongást.Alabástrom ásvány előfordulása

Az alabástrom elsősorban a Föld kőzettani formációiban fordul elő, mint például a metamorf kőzetekben és a kristályos képződményekben. Az alabástrom fő előfordulási helyei Kínában, Oroszországban, a Szovjetunióban, Szaudi-Arábiában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában találhatók.

Az alabástrom áraként a minőség, a méret, a szín és a tisztaság is befolyásolják, amelyek az adott kitermelési helytől függnek. Az alabástrom kitermelése általában a bányászat és a felszín alatti vájás útján történik, és a feldolgozás során általában szükség van a szemcsék vagy darabok tisztítására és csiszolására.Tulajdonságai

Az alabástromnak számos tulajdonsága van, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

 1. Szín: Az alabástrom fehér vagy rózsaszínű, de előfordulhatnak más színek is, például zöld, lila vagy kék.
 2. Átlátszóság: Az alabástrom átlátszó vagy opálos, ami azt jelenti, hogy a fény csak részlegesen átmegy rajta.
 3. Keménység: Az alabástrom keménysége 6-7 Mohs skálán értékelhető, ami azt jelenti, hogy könnyen lecsiszolható és polírozható.
 4. Fényesség: Az alabástrom magas fényességgel rendelkezik, ami a fényre adott visszaverődést jelenti.
 5. Törésmutató: Az alabástrom törésmutatója segít megkülönböztetni az egyéb hasonló színű ásványoktól.
 6. Jótékony hatások: Az alabástromnak számos jótékony hatása van a testre és a lélekre nézve, például nyugtató hatása van és segít csökkenteni a stresszt és a szorongást.
 7. Dísztárgyak: Az alabástromot gyakran használják ékszerként és dísztárgyakként, mivel szép megjelenése miatt különleges és értékesnek tartják.Alabástrom ásvány felhasználása és története

Az alabástromot már ősidők óta használják ékszerként és dísztárgyakként, valamint számos jótékony hatása miatt gyógyászati célokra is alkalmazzák. Az alabástromot az ókorban a görögök és a rómaiak is használták, és történelmi dokumentumok szerint az egyiptomiak is ismerték és alkalmazták az ásványt.

Az alabástromot a mai napig ékszerek készítésére és díszítésére használják, például fülbevalók, nyakláncok, gyűrűk és egyéb ékszerek formájában. Az alabástromot a modern gyógyászatban is alkalmazzák, például a stressz csökkentésére és a szorongás enyhítésére.

Az alabástrom kitermelése és feldolgozása az évszázadok során sok változáson ment keresztül, és jelenleg az ipari szintű bányászat és a feldolgozás a legelterjedtebb módja annak előállításának. Az alabástrom áraként a minőség, a méret, a szín és a tisztaság is befolyásolják, amelyek az adott kitermelési helytől függnek.Fajtái

Az alabástromnak több fajtája van, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

 1. Fehér alabástrom: A fehér alabástrom a legelterjedtebb és leggyakrabban használt fajta, amelynek fehér vagy rózsaszínű színe van.
 2. Zöld alabástrom: A zöld alabástrom a legritkább fajta, amelynek zöld színe van.
 3. Kék alabástrom: A kék alabástrom kék vagy lila színű, amelyet ritkán használnak ékszerként, de jótékony hatása miatt gyógyászati célokra alkalmazzák.
 4. Rózsaszín alabástrom: A rózsaszín alabástrom rózsaszín színű, amelyet ékszerek és dísztárgyak készítésére használnak.
 5. Opálos alabástrom: Az opálos alabástrom átlátszó vagy opálos, amelynek a fénye csak részlegesen átmegy rajta.
 6. Fehérréteges alabástrom: A fehérréteges alabástrom fehér vagy rózsaszínű, és fehér rétegekkel borított, amelyek az átlátszóságot növelik.

A fajták között eltérőek lehetnek a színek, a keménység, az átlátszóság, a fényesség és a törésmutató, amelyek az adott kitermelési helytől és a minőségtől függnek.Alabástrom hatása

Az alabástromnak vannak jótékony hatásai, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

 1. Stressz és szorongás enyhítése: Az alabástromot állítólag stresszcsökkentő és szorongásoldó hatásai miatt használják.
 2. Fizikai egészség javítása: Az alabástrom állítólag javítja a fizikai egészséget, például csökkenti a fájdalmat, javítja a vérkeringést és segíti a szervezet méregtelenítését.
 3. Mentális egészség javítása: Az alabástrom állítólag javítja a mentális egészséget, például csökkenti a szorongást, javítja az önbecsülést és segíti a koncentrációt.
 4. Spirituális jótékony hatásai: Az alabástromot spirituális jótékony hatásai miatt is használják, például segíti az önfelfedezést, elősegíti a meditációt és növeli a spirituális kapcsolatot.

Az alabástrom jótékony hatásainak bizonyítéka kevés és szkeptikusak szerint nem elég meggyőző. Az orvosi kutatásokat és az értékeléseket folyamatosan végzik, hogy pontosabban megértsék az alabástrom hatásait. Mindig tanácsos orvosi véleményt kérni, ha valaki bármilyen egészségügyi problémával küzd, és az alabástromot alkalmazni kívánja.Milyen horoszkóphoz illik az alabástrom

Az alabástromot a legtöbb esetben olyan horoszkópokhoz illesztik, amelyeknek köze van a vízhez és a szerelemhez, például a Vízöntő, a Halak vagy a Rák horoszkópjaihoz.

Az alabástrom jótékony hatásait állítólag segíti a vízhez kapcsolódó jellemzők, például a szerelem, a barátság, a nyugodtság és az intuitív képességek. Ezenkívül az alabástromot a Vénusz bolygóhoz is kapcsolják, ami a szerelem, a szépség és a harmónia szimbóluma.

Az alabástrom használata ugyanakkor személyes döntés, és nem feltétlenül függ a horoszkóptól. Az egyénnek kell eldöntenie, hogy az alabástrom hatásai közül melyik szól hozzá leginkább, és hogyan alkalmazhatja őket az életében.Alabástrom ásvány és a csakrák

szívcsakrával. A szívcsakra a szerelem, a kapcsolatok és a belső harmónia szimbóluma, és az alabástrom állítólag támogatja ezeket a tulajdonságokat. Az alabástromot állítólag segíti a szívcsakra nyitottságának, kapcsolódásának és harmóniájának növelését, valamint javítja a fizikai és mentális egészséget.

Ezenkívül az alabástromot a felső két csakra, a torokcsakra és a szemcsakra is összekapcsolják. Az alabástrom állítólag segíti a kommunikációt és a látás fejlesztését, valamint javítja a kreativitást és a képzelőerőt.

Az alabástrom használata a csakrákkal kapcsolatban személyes választás, és a különböző emberek másképp használhatják. Az egyénnek kell eldöntenie, hogy az alabástrom melyik csakra hatásait támogatja leginkább, és hogyan alkalmazhatja őket az életében.Miért ajánlott az alabástrom ásvány használata?

Az alabástromot sokféle okból ajánlják használni. Az alabástromot a spirituális közösségek gyakran olyan jótékony hatásokkal ruházzák fel, mint a szerelem, a barátság, a nyugodtság, a kreativitás és a harmónia növelése.

Az alabástrom állítólag segíti a szívcsakra nyitottságának, kapcsolódásának és harmóniájának növelését, valamint javítja a fizikai és mentális egészséget. Ezenkívül az alabástrom állítólag segíti a kommunikációt és a látás fejlesztését, valamint javítja a kreativitást és a képzelőerőt.

Mindazonáltal, az alabástrom használata nem helyettesíti a orvosi vagy pszichológiai kezelést, ha valaki egészségügyi problémákkal küzd. Az alabástrom lehet, hogy segít a személynek növelni a belső harmóniát és a kapcsolatokat, de nem tekinthető gyógymódnak a konkrét egészségügyi problémák kezelésére.Vissza a főoldalra 
Ásványok A-Z
Ásványok horoszkóp szerint