A hegyikristály az egyik legerősebb gyógyító kő

hegyikristály

 

A hegyikristály az egyik legerősebb gyógyító kő, amit ismerünk

Az ártatlanság, a gondolat tisztasága, a szerénység és a hűség szimbólumaként ismert az átlátszó hegyikristály, mely a mesterkövek egyik legerősebb tagja.

Ez a gyógyító kő különböző neveken ismert. A jégre emlékeztető átlátszó megjelenése miatt sok ősi kultúra megkövesedett jégnek tartotta, és „örök jégnek” nevezte. A „hatalom kövének” is nevezik, mivel erős pozitív hatással van a test fizikai erejére. A „lélek tükre” nevet azért kapta, mert az egyén lelki állapotát tükrözi.Így használták a hegyikristályt a különböző kultúrák

A hegyikristály már régóta népszerű és csodált a szépsége, valamint az emberekre gyakorolt pozitív hatások miatt. Az ősi kultúrákban számos módon, például díszítésre, védelemre, gyógyításra és a tér megtisztítására is felhasználták.

Az amerikai indiánok az esőtánc rituáléban használták. A rómaiak isteni energiának tulajdonították, amely növelte az emberi erőt, bátorságot és bölcsességet. Az ókori görögök úgy vélték, hogy az istenek nem tagadják meg a segítséget senkitől, aki hegyikristállyal a kezében érkezett a templomba.

A híres kelta elixír abból a vízből készült, amelyben kilenc darab hegyikristályt főztek. Úgy vélték, hogyha ezt a vizet kilenc egymást követő napon át megissza egy beteg, akkor helyreáll az egészsége.Ezt teszi velünk a hegyikristály

A hegyikristály képes elnyelni a negatív energiát, ezért gyakran használják a terek energetikai tisztításra különböző dekoratív dísztárgyak segítségével. Véd a felszín alatti vizek, valamint az elektronikus eszközök, például televíziókészülékek, számítógépek és mobiltelefonok sugárzása ellen is.

Hat a gondolat és a szándék tisztaságára, valamint segít a fókuszálásban és abban, hogy a kérdéseket megfelelő formában tegyük fel. Sikeresen blokkolja a negatív energiákat és gondolatokat, ezáltal ösztönzi a pozitív érzések kialakulását, például a boldogságét, az örömét, a szeretetét és a megértését.

Csökkenti a stresszt, és elősegíti a fizikai, érzelmi és lelki erőt. Szabályozza a vízháztartást, serkenti az anyagcserét, méregtelenít, megvédi és megtisztítja a bőrt, légutakat, beleket, erősíti az immunrendszert, valamint energiával tölt fel. Mivel tökéletesen alkalmazkodik a tulajdonosához, személyre szóló egyensúlyt hoz létre a számára.Így érhetjük el a legjobb hatást, ha hegyikristályt használunk

Álmatlanság, illetve a rossz álmok kiküszöböléséhez elegendő egy darab hegyikristályt helyezni a párna alá. Az egyes helyiségek megtisztításához és harmonizációjához dísztárgyakat használjunk, míg a saját védelmünk érdekében a nap minden órájában viseljünk ékszer formájában egy hegyikristályt, nyaklánc, karkötő, medál, fülbevaló vagy gyűrű formájában.

Az első használat előtt teljesen meg kell tisztítania a hegyikristályt oly módon, hogy az ásványt egy üveg vagy kerámia tálban 24 órára sóba ágyazzuk és bele is temetjük. Az ideális erre a tengeri só, de ennek hiányában asztali só is használható. Ha lejárt az idő, hűvös csapvízben kell leöblíteni. Ha még erősebb töltést szeretnénk elérni, érdemes kirakni a napfényre a hegyikristályt.Vissza a főoldalra 
Ásványok A-Z
Ásványok horoszkóp szerint