Fluorit ásvány, okosabbá és rendezetté tesz

Fluorit

Okosabbá és rendezetté tesz a fluorit ásvány

Több száz éve ismerik az emberek a gyógyító ásványok, így a fluorit ásvány  jótékony hatásait, hiszen nemcsak a stressz ellen hatékony segítség, de gyógyít, védelmez, sőt, stimulálja az agyműködést és segít a tanulásban is.

A fluorit tulajdonképpen egy halogenitásvány, mely igen változatos színekben jelenik meg. Találkozhatunk vele fehér, barna, sárgás, zöld, kékes, illetve bíborszínű változatban is.

A szennyezőanyagoktól mentes fluorit – hasonlóan a gyémánthoz – átlátszó, víztiszta. A folypát néven is ismert ásvány sok helyen fellelhető, Magyarországon is találkozhatunk vele a Mátra területén, gyógyító ásványként a XVIII. század óta ismerjük. A fluorit forró sósavban oldódik és az UV fény alatt világít, innen ered a fluoreszkál kifejezés is.

Erre jó a fluorit

Fizikai síkon erős sejtregeneráló hatással rendelkezik, csillapítja a fájdalmat, segít a vírusok elleni harcban és gyógyítja a gyulladásos folyamatokat is. Mobilizálja a letapadt ízületeket, ellenszere a fekélyeknek, bőr- és légúti problémáknak. Csökkenti a stressz hatásait, segít elérni a rendezett állapotot mind a gondolkodás, mind pedig a mindennapok terén. Erősíti és tisztítja az aurát, javítja a tanulási képességeket. Blokkolja az elektromágneses szmogot. Védelmező kristály.

A különböző színű fluoritok mind másra jók

Sok ásvány esetében az egyes variánsok csak színükben különböznek egymástól, hatásukban azonban cseppet sem A fluorit azonban ebből a szempontból is más. Az általános tulajdonságok mellett jelentős különbségeket tapasztalhatunk vele kapcsolatban. A kék színű fluorit javítja a kommunikációt, a kreativitást és a gondolkodást. A zöld ásvány elnyeli a negatív energiákat, segít felszínre törni az intuíciót és megkönnyíti a tudatalattiban található információk felszínre emelését. A sárga fluorit a csapatszellemet támogatja. A bíbor-lilás árnyalatú fluorit a józan ész használatát erősíti, de a harmadik szem működését is fokozza. A színtelen, víztiszta ásvány a koronacsakrához kapcsolódva feltölti energiával az aurát, összehangolja a csakrák működését és harmonizálja a testet és a lelket.

Fluorit ásvány

Így ajánlott használni a fluoritot

A legjobb, ha ékszer formájában folyamatosan viseljük ezt a gyógyító ásványt, így kiegyensúlyozottan tudja kifejteni hatását. Használhatunk esetenként fluorit pálcát is, ezzel a gyógyítandó területeket kell átsimítani. A marokkő és a dísztárgy is jó választás, előbbit a meditáció során kell a kezelendő testrészre helyezni, utóbbit pedig az elektroszmog forrásához kell tenni.

Egy kis érdekesség a fluorit kapcsán

Ha első olvasatra az jutott eszedbe, hogy a fluoritnak talán lehet némi köze a fogkrémekben megtalálható fluorhoz, akkor teljesen igazad van! A fluorit ugyanis a valóban fluor elsődleges ásványa, igaz, a dentálhigiénés termékekben leggyakrabban nátrium-fluorid só található. A fluroid ásványt tisztán főleg az elektronikai, ipari és vegyipari szektorban használják, sokoldalúsága miatt 2008 óta hiánycikknek számít.

Fluorit ásvány
Fluorit ásvány

Vissza a főoldalra