Eudialit ásvány a gyógyító ásványok kaméleonja

Eudialit ásvány

Eudialit ásvány a gyógyító ásványok kaméleonja

Talán nincs is a bolygón olyan fura és különleges gyógyító ásvány, mint az eudialit. Ez a ritka kő ugyanis egyes esetekben kocsonyás anyagúvá válik, máskor vizet ereszt, megint máskor üveggé változik. És ez nem varázslat!

A vörös, sárgás, barnás, rózsaszín, vagy lilás-kékes árnyalatban is megtalálható eudialit igazi ritkaság, legalábbis itt, Magyarországon elég nehéz hozzájutni. Ez nem meglepő, hiszen csak néhány országban – Norvégiában, Svédországban, Kanadában, Grönlandon, Madagaszkáron, az USA-ban, és az oroszországi Kola-félszigeten – ismertek a lelőhelyei.

Eudialit ásvány
Eudialit ásvány

Ez a csodásan ragyogó, gyógyító ásvány egészen különleges a maga nemében, hiszen, ha kémcsőbe helyezzük és légmentesen lezárjuk azt, vizet ereszt.

Ha közvetlen lánggal érintkezik, zöld üveggé olvad, ha pedig savval kezelik, akkor fura, kocsonyás anyag keletkezik belőle. Ezen – meglehetősen fura – tulajdonságai miatt kapta a görög eu-dia-lithosz nevet, mely jó kettős követ jelent. Norvégiai lelőhelye miatt azonban a lappok vérének is nevezik.

Az eudialitot teljesen áthatja az életerő

Az eudialit egy igen erős, spirituális kristály, melyet a kundalinihez kötnek. A kristálygyógyászat szerint az egész testre hat.

Leginkább a gyökér- és a szívcsakra működését hangolja össze, de emellett minden csakra áramlását befolyásolja és harmonizálja egyszerre. Ezzel egy időben kiegyensúlyozza a lelki hatásokat is, oldja a bánatot, segíti a megbocsátást önmagunknak, enyhíti a féltékenységet, önbizalmat ad és képességet az önszeretetre is, aminek sokan igencsak híján vannak.

A segítségével megtalálhatjuk a módját annak, hogy hozzuk helyre korábbi – még, ha az előző életeinkben is történt – rossz döntéseinket és támogatja a konfliktusmentes problémamegoldást is. Egészségügyi szempontból is hasznos az ereje, hiszen felerősíti a test öngyógyítási folyamatait a sejtek szintjén.

Erősíti az idegrendszert és a látóidegeket, energetizálja az egész szervezetet. Segít feloldani a félelem előidézte blokkokat, enyhíti a szorongást és a depressziót. Mindenre kiterjedően változtatja meg tulajdonosa szemléletmódját. Fejleszti és támogatja a kreativitást és az önkifejezés képességét.

A párkapcsolatok terén is igen hatásos ez a gyógyító ásvány, hiszen egymáshoz vezeti a lelki társakat, ha pedig éjjel a párna alá tesszük, segít megválaszolni azokat a kérdéseket, melyek a párkapcsolatunkkal kapcsolatban kínoznak minket.

Eudialit ásvány
Eudialit ásvány

Így fejti ki legerősebben hatását az eudialit ásvány

Mint a legtöbb gyógyító ásvány, az eudialit is akkor a leghatékonyabb, ha a lehető legtöbb időt töltünk a közelében.

Ezt megtehetjük úgy is, hogy marokkőként használjuk a meditációk során vagy kristályrácsot képzünk vele. Még jobb, ha valamilyen ékszer formájában folyamatosan magunkon hordjuk. Csak ekkor éri el ugyanis a maximális hatását. Leginkább karkötő vagy medál formájában készülnek az eudialitból ékszerek, így egyszerűen és gyorsan kiaknázható e gyógyító ásvány szinte varázslatos ereje.

Eudialit ásvány
Eudialit ásvány