Csaroit ásvány a sámánok kedvenc gyógyító ásványa

Csaroit ásvány

Sámánok kedvenc gyógyító ásványa a csaroit

Csupán egyetlen helyen fellelhető a különleges, lila színű csaorit ásvány, ami a tizenkét mesterkristály egyike. Hogy nem hallottál még róla? Ebben nem lehetsz biztos, sok helyen ugyanis más néven nevezik ezt a nagyszerű ásványt.

Charoit, karoit, kaort, a sötétlila színű kálium földpát sok néven ismert a közönség számára, de a valódi neve nem más, mint a csaroit. Ez a gyógyhatású kő kizárólag egy helyen található meg a bolygón, mégpedig Oroszországban, a Csara folyó közelében, Jakutföldön.

Mivel kiemelkedő spirituális rezgéssel rendelkezik, nem meglepő, hogy a jakutföldi sámánok számára igen fontos, hiszen úgy tartják róla, hogy elősegíti a belső látást és az előző életekbe történő utazást amellett, hogy támogatja az emberi szervezet egészségét. Fellelési helyén sok más ásvány is megtalálható, így azt tartják, hogy ezekkel a csaroit rezgésszinten harmonizál.

Csaroit ásvány
Csaroit ásvány

Megvéd, energetizál és bátorít a csaroit ásvány

Lélekkőnek is nevezik ezt a gyógyító ásványt, mivel hatással van a félelmek gyökerére és megszünteti azokat, segít a kényszerek leküzdésében és csökkenti a stresszt. Mivel kapcsolódik a homlok- és a koronacsakrához, megnyitja és egyensúlyba hozza ez utóbbit, bátorrá és határozottá tesz, segíti a kudarcélmények feldolgozását.

Javítja az elemző- és felfogóképességet, támogatja a komoly, egész életre kiható döntések meghozatalát és az egyéni problémák megoldására irányuló munkát is.

Mindemellett megvéd a káros, negatív energiáktól, mi több, pozitívvá alakítja azokat, így már a saját hasznunkra fordíthatjuk. A szívcsakrára is hatással van, segít megélni a szeretetet, illetve az érzelmi gyógyulást.

A Skorpió és a Nyilas csillagjegyek egyik köve, de minden jegynek érdemes magánál tartani egy darab csaoritot.

A testre is jó hatással van a csaorit ásvány

A lila gyógyító ásvány nemcsak mentális, pszichés és spirituális szinten fejti ki hatását, hanem a fizikai síkon is. Fájdalomcsillapító és görcsoldó hatása mellett, hozzájárul a hasnyálmirigy és a máj megfelelő működéséhez, a vérnyomás és az anyagcsere normalizálásához, valamint erősíti az immunrendszert is. Pozitív hatással van a látásra, a szívműködésre és a vegetatív idegrendszerre egyaránt. A máj esetében az esetleges alkoholfogyasztás miatti károsodással is felveszi a harcot. Hozzájárul a jó alváshoz is, elősegíti az álmodást is.

Csaroit ásvány
Csaroit ásvány

Így kell használni a csaoritot

Mivel ez az ásvány meglehetősen ritka, érdemes befektetni egy marokkőbe, mellyel kristályrácsot képezhetünk a testünkön meditáció közben. Ebben az esetben a meditálás ideje alatt közvetlenül a bőrrel kell érintkeznie, azon a testtájékon, ahol valamilyen problémát kell kezelni.

Ékszer formájában érdemes a szív közelében tartani, például bross vagy medál formájában. Ha a párna alá kerül, mély és kielégítő alvást biztosít, segít elménknek megnyugodni és száműzi a zavaró gondolatokat.

ÁSVÁNY ÉRDEKESSÉGEK: